Vem är det som spelar bingo?

Många har kanske en bild i huvudet av den en liten gråhårig dam som sitter i en bingohall. Då tillsammans med sina bingoväninnor och duttar sina nummer i bingoblocken. Det är kanske inte så konstigt för om man ser till bilder om bingo så är det ofta äldre damer som finns med på bilden. Och när det kommer till reklam så är det oftast kvinnor i olika åldrar som finns med på bilderna. Är det då så att det är mest kvinnor som spelar bingo? Nja, ska vi titta på andra spel om pengar så kan det nog stämma att det är fler kvinnor som spelar just bingo än andra penningspel. Ta betting till exempel. Där är det fler män som spelar. Och enligt gjorda undersökningar så är det fler män än kvinnor som spelar, utom i bingo.

Bara kvinnor?

Nej det är det absolut inte. Många män uppskattar denna form för spel, både fysisk bingo och online. På senare år så har det uppfunnits så många fler varianter bingo som faktisk drar en stor skara män till olika evenemang. Bilbingo är trevligt för den som har en riktigt fin bil som man vill ut och köra lite med på sin lediga tid. Kanske en fin amerikanare med massor av plats i baksätet. Där går det alldeles utmärkt att ta en eftermiddag med bingo. Idrottsklubbar arrangerar inte bara bilbingo. Utan det kan vara gåbingo eller kanske vanlig bingo i en hyrd lokal. En idrottsklubb har ofta lika många kvinnliga som manliga medlemmar. På deras bingoevents så är det precis lika många män som kvinnor som spelar. Ungdom blir introducerad till ett nytt spel och så länge man är 18 så går det fint att spela.

Bingotanter

Bingo online

Vem är det som loggar sig på nätet för att spela ett par rundor? Där är det nog en större andel kvinnor. Men självklart så är all välkomna och det brukar vara populärt när en man hittar vägen in i en chattruta i bingorummet. För många kvinnor så är bingo online inte bara ett spel utan det handlar väldigt mycket om att vara social och chatta med sina spelkompisar. Det bildas ofta communitys online. Många har hittat nya vänner via bingo online som man umgås med utanför chattrummet. Åldern på de som spelar varierar stort. När det gäller spel generellt så är den största klicken i åldern 30 – 50. Detta kan stämma bra i bingo också då många bingosajter är utformade för att locka en yngre publikum i tillägg till de som redan känner till bingo från förut.

Bingo i Australien

Det land i världen som spelar allra mest när det kommer till penningspel är Australien. Jämfört med Sverige så spelar de där 3 gånger så mycket per person. Även i Australien så är det mest kvinnor som spelar bingo och enligt undersökningar så är spelet väldigt populärt bland mest äldre kvinnor. Det spelas massor av bingo i landet ’down under’ och här kan man besöka bingohallar och bingoklubbar som ofta finns på olika casino i landet. Online bingo har också tagit en del av kakan även här och det finns massor av bra sajter att besöka om man vill testa.

Bingo i USA

Det var här det började att få riktig spridning. Även historien berättar att bingo har funnits sedan 1500-talet så var det först i början på 30-talet i USA som det verkligen började hända saker. Leksakshandlaren Edwin Lowe hade sett spelet spelas på en kringresande marknad och fick idén om ett leksaksspel kallat beano. Detta skulle senare döpas om till bingo. Det tog inte lång tid innan detta spel gjordes om till ett spel som kunde dra in pengar till välgörande ändamål. Bollen var i rullning och bingo blev en stor hit i USA. Idag så spelas bingo i USA av runt 60 miljoner amerikanare. Här så är det jämnare mellan könen och nästan 43% av de som spelar är män. Kvinnor går dock lite oftare till bingohallen än män.

Bingo är för alla

Varför har det blivit att vissa spel anses som mer manliga eller kvinnliga? Det kan nog bero på att män och kvinnor tänker och fungerar olika. Statistik visar att många kvinnor anser att poker kan kännas lite hotfullt. Nu är ju inte poker det i det i det hela taget. Men känslan har funnits där och det är väl kanske därför som fler män än kvinnor spelar poker. Det kan också ligga fördomar där att kvinnor är för känsliga. Det varierar naturligtvis från person till person. När det kommer till bingo så ser samma grupp av kvinnor bingo som ett mer avslappnande och roligt spel och föredrar det.

Lite rolig fakta

  • Ur en psykologisk synpunkt så har en undersökning visat att 60% som spelar bingo tänker logiskt. De andra 40% följer hjärtat.
  • 57% av de som spelar visar att de sitter lite på läktaren och är åskådare till livet. De tar dagarna som de kommer medans de resterande 43% följer en mer detaljerad plan och vill ha allt under kontoroll.

Bingo är ett spel som ökar i popularitet hos alla och det är då viktigt att samla in statistik. Det ska annonseras och marknadsföras. Då är det viktigt att veta vem som är en potentiell spelare. Det kan låta som en kanske lite brutal verklighet, men fakta är att information som detta samlas in och analyseras hela tiden och spel industrin är inte sen att haka på.

Bingo är roligt och spännande och allt fler vill vara med, inte bara äldre damer med färgade slingor i håret som spelat bingo sedan 60-talet.