Du kan spela olika typer av bingo

För de som gillar bingo kommer här en hel drös av roliga varianter att pröva på. Lycka till!

Kobingo

På sommaren skiner solen och korna sprätter runt i hagen. För de som bor på landet så är kobingo en tradition som många deltar i varje sommar. Oftast är det på landet som denna lite annorlunda varianten av bingo spelas. Det fick spridning på 60-talet men det finns information att det har spelats på marknader i Sverige så långt tillbaka som till 40-talet. Reglerna är enkla, i en inhägnad markerar bonden upp ett visst antal rutor som man kan satsa en slant på. Efter att alla bets är inne så släpps kon ut i inhägnaden och då är det bara att vänta till hon bestämmer sig för att göra sina behov så att säga. I den rutan som sedan komockan ligger, den rutan vinner och de som satsat på den vinner ett pris.

Det ska dock nämnas att det är viktigt att alltid respektera alla djur. Det på inger sätt lov att skrämma kon för att försöka påverka den att gå åt ett speciellt håll. Oftast så leder också detta till diskvalificering. Kobingo får fint att spela med andra djur som getter och hästar, eller kanske till och med gäss. Så länge djuren behandlas med respekt och inte far illa så är detta ett trevligt spel.

Bilbingo

Parkeringsplatser, idrottsplatser och industriområden ägnar sig utmärkt till att arrangera bilbingo på. Det är viktigt att det finns gott om plats, för alla som ska spela bilbingo måste få plats att parkera sin bil. Detta nöje har växt i popularitet och det är mest på sommarhalvåret som det spelas. Folk packar sin picknick korg och lägger duttpennan i väskan för att sedan åka dit där det arrangeras bilbingo. Det fungerar i stort sett som vanlig bingo. Det kan vara bra att se till så att tutan på bilen fungerar innan bingorundan startar. För det är med tutan som det ska tutas när spelaren får bingo. Bilbingo arrangeras lite varstans i Sverige och de allra flesta län har populära arrangemang dit man kan åka för att spela. Är det fint väder så ta med solstolen och ställ den utanför bilen. Lite sol kan aldrig skada, vintermörkret kommer tillräckligt fort.

Läs mer om Bilbingo på Wikipedia här.

Ölbingo

Denna formen av bingo kan med fördel spelas på en pub. Ofta så vill man smaka lite olika varianter med öl och i en välsorterad ölpub så finns det ofta hundratals ölsorter. Det går att ta en telefon till puben eller kanske kolla deras hemsida vilka ölsorter som finns. Gör ett par bingobrickor med nio rutor på och nio olika ölsorter och ta dem med. När sedan kvällen börjar så markeras det på den bingobrickan som man har blivit tilldelad de ölsorter som man smakar. Den som får en rad först får bingo och sedan går det att spela om två rader och till sist full bricka. Här är det viktigt att bartendern inte vet vilka sorter som man har på sin bricka och att spelare också ger bartender fria händer att välja vilka ölsorter som ska serveras. En spännande och lite annorlunda barrunda med bingo.

Bli bingovinnare genom att lösa talet!

Mattebingo

I många skolor i vårat avlånga land så spelas det matte bingo. Det är ett strålande sätt att förbättra sina mattekunskaper på samtidigt som man spelar ett spel och har kul. Detta är ett bingospel för att träna huvudräkning i alla räknesätt och det här spelet kan alla spela. Utroparen kan till exempel säga, ’Vad är 5 + 5?’ Svaret är 10 och har man det på sin bricka kan man kryssa av det. Enkelt och spännande och mycket lärorikt.

Eurovision bingo

Detta är ett spel för alla Eurovision fans. Det är en speciell skara människor som brinner för denna både hatade och älskade musiktävling. I dagarna när det närmar sig semifinaler och den stora finalen så går det att lasta ner bingobrickor på nätet och spela Eurovision bingo. Brickorna består av rutor med texter i som relaterar till Eurovision på något sätt. Hur många rutor det finns varierar lite och det finns flera sajter att lasta ner från.

Bara att söka i en sökmotor och flera olika förslag dyker upp. Detta är perfekt för finalkvällen tillsammans med kompisgänget och alla kan spela. Man behöver inte vara en fan för att uppskatta denna lite knasiga bingovariant. I rutorna kan det stå till exempel, ’Artisten är barfota’ eller ’Artist spelar på ett instrument’. Bingobrickorna kan med fördel göras själv. Garanterat lika roligt som att spela själva spelet.

Dansbingo

Vad med att spela bingo samtidigt som man dansar. Så roligt och denna varianten kan spelas lika gärna på fritidsgården som på ålderdomshemmet. Varje deltagare får en lapp med ett nummer mellan 1 och 75. Bingobrickorna delas sedan ut och den man dansar med får efter dansen visa vilket nummer man har. Det kryssas då av på brickan man har och sedan bjuder man upp nästa danspartner för att få ett nytt nummer på sin bricka. Detta är bingo på sitt bästa och här får deltagarna i tillägg både motion och bra musik.

När det kommer till bingo så är det som ni säkert förstår bara fantasi som ska till när nya varianter ska uppfinnas. Det kommer nya varianter hela tiden och det visar bara att originalvarianten är riktigt populär och att folk vill ha mer. Så håll ögonen öppna, det kommer garanterat att komma nya spännande och roliga varianter som kan spelas av alla.