Bingo, en liten guide för att komma igång!

Du har säkert sett dem, reklamsnuttarna på tv eller när du surfat runt på nätet. De hänvisar till bingosajter online där det går att spela bingo och ha roligt. Det är bara ett par klick undan och så är man igång, men många kommer inte så långt. Det verkar krångligt och bingo brukar man spela i bingohallen eller framför tv’n. Det är verkligen roligt att spela bingo, därför så väljer nu fler och fler att bli med online. Det kallas ibland ’att våga ta steget över dörrkarmen’. Allt som är okänt kan verka lite skrämmande, men när det kommer till bingo online så kan vi med hundra procent säkerhet säga att detta kan alla bli med på utan problem. Många nya medlemmar säger efter att de blivit med att de ångrar att de inte gjort detta förut.

Måste man vara bingoproffs för att spela online?

Nej verkligen inte, här är det bara att kasta sig in i spelet. Skulle det dyka upp frågor så står alltid kundservice på sajten till spelarens förfogande vad det än må vara. Det är ett par ting som man måste göra innan det går att spela och en av dem är att bli medlem på sajten. Först så måste ett formulär fyllas i med namn och kontaktinformation. Efter att du har gjort det är det bara att fylla spelkontot med ett par kronor och köpa första brickan. Det kan ju vara så att du har fått en välkomstbonus av något slag, ett par kronor att spela för eller några brickor. Då går det fint att börja spela på en gång och det är ett bra sätt att lära sig hur det fungerar utan att det kostar något.

Ladda spelkontot med pengar

Det är enkelt att fylla på sitt spelkonto med ett par kronor. Längst upp på sajten så finns det en knapp där det står insättning. Efter att ha klickat på den tas man till en sida som frågar hur mycket du vill sätta in och på vilket sätt. Den allra vanligaste metoden är att använda sitt kreditkort. Det funkar i princip på samma sätt som att shoppa i en online butik. Det går också fint med banktransfer och swish på många sajter. Det kommer nya metoder att föra över pengar titt som tätt och det enda man behöver tänka på är att inte spela för mer pengar än man har. Det går fint att sätta en spelgräns på ett konto. Det kan vara bra att göra innan man sätter in pengar första gången. De allra flesta har en månadsbudget och bingo bör ingå i den.

Köp en bricka för att spela bingo

Köpa bricka

Som ny medlem på en bingosajt så kan det vara mycket att ta in. Det finns många spel och bingorum att välja mellan. Det är nämligen så att de allra flesta bingosajter idag har också andra spel än bingo att välja mellan. Men nu är det bingo vi ska prata om och för de som har spelat förut i en bingohall vet att de två vanligaste varianterna som det spelas idag är 75-bollars bingo och 90-bollars bingo. På startsidan i bingoavdelningen så finns det flera olika bingorum att välja mellan. Det går fint att titta runt lite bland de olika spelen. När ett bingorum är valt så är det dags att köpa en bricka, eller fler för den som vill det. En bricka kostar inte många kronor och prispotten varierar också lite från spel till spel. Det finns alltid en klocka som räknar ner till spelet startar.

Spelets gång

När bingorundan startar så börjar en röst ropa ut de tal som dras. Finns detta talet med på brickan så markeras det automatiskt. Det är en av fördelarna med bingo online och väldigt bra om flera brickor är inköpta. Det kan ibland vara svårt att hinna med att dutta, det behöver spelare inte vara orolig för här. När en spelare får bingo så talar sajten om det och den summa som man vinner läggs till spelkontot. Det går fint att ta ut pengarna man vinner eller så kan de stå kvar till nästa gång en runda ska spelas. Pengarna är säkra på ett spelkonto och man behöver inte oroa sig att de bara plötsligt blir borta.

Chatten

I varje bingorum så finns i tillägg till bingospelet en chattruta. Det har på senare tid blivit en lika viktig del av bingobesöket online som själva bingorundan. I chatten så träffas alla medlemmar som spelar och det brukar chattas om bingo, väder och vind. Det är ofta väldigt socialt och för många som inte kan komma sig ut är detta en viktig del av vardagen. Eftersom bingo inte är ett dyrt spel att spela så är detta ett strålande sätt att umgås online på. Många har fått nya vänner på detta sättet som de också träffar utanför bingorummet online.

Chattspelen

I tillägg till chatt och socialisering så arrangeras det också tilläggsspel i chattrutan. Bingovärdarna är ofta väldigt uppfinningsrika och det kan vara en frågesport eller ett lyckotal det ska spelas om. Har man bara köpt en bingobricka till en bingorunda så går det fint att delta i spelet. Här brukar det vara trevliga vinster som bingobrickor eller andra bonusar som pengar att köpa brickor för om man vill det. Regler till chattspel står ofta förklarade på en bingosajt. Det går också fint att fråga i chatten om något är oklart. Det är många som vill hjälpa till, det är det som är så fint med chattrutan, alla trevliga människor som älskar att spela bingo precis som du.